Matkan alku

Ostaessamme tämän pienen, jo jonkin aikaa tyhjillään olleen tilan, saimme mukana hyvin hoidettua perinteistä talousmetsää. Tämän tilan yksi kivijalka on ollut metsänhoito, kuten muillakin samankaltaisilla tiloilla. Tilan isäntä, Taavetti, on ollut hyvin ahkera ja tehnyt toimenpiteet oikeaan aikaan, joten me saamme nyt nauttia hänen työnsä tuloksista.

Me ajattelemme, että jokaisen meistä tulee kantaa vastuu siitä osasta Tellusta, joka hänelle on annettu ja että metsää hoitaessa on muitakin vaikuttimia kuin talous. Osa metsistämme tulee olemaan lampaidemme hoitamaa, mutta osaan toivon, että löydämme keinoja, joilla voimme vaikuttaa metsämme monimuotoisuuteen hoitotoimenpiteillä, jotta siellä olisi sellaisia elinympäristöjä, joita talousmetsä ei perinteisesti ole tarjonnut.

Minä olen aina pitänyt kysymysten esittämisestä. Taavettila.net-osion perustin tänne sivuille, jotta voin kirjata keskustelujani niiden kanssa, joita pääsen haastattelemaan ja joiden kanssa saan keskustella metsänhoidosta ja luontoarvoista. Dokumentoin tänne myös lampaidemme urakkaa maisemanhoidon parissa. Ehkä tämä blogi voi innostaa sinua, tarjota kiinnostavaa tietoa, mitä metsälle ja metsän kanssa voi tehdä, ehkä olet metsänhoidossa keltanokka, kuten minä, yhtä kaikki, kiva, jos lähdet mukaan tälle matkalle.

Maisema sähkölinjaa mukaillen kesä 2020