Tilasta ja tilan väestä

Tilaa emännöi Annaelina Kotilainen, jonka intohimona on jalostaa tuotantoon sopiva, kaunis, hyvävillainen ja kestävä suomenlammas. (Hänen rakkautensa Ruotsiin tuotti tiluksille myös gotlanninlampaita Ahvenanmaalta). Isäntänä häärii Reijo, joka paikan höylänä, mutta työllistää itsensä tilan ulkopuolella tuotannon suunnittelijana. Pojat Oiva (s.-05) ja Aarre (-08) ovat vikkeliä ja ehtiviä poikia, kuluttavat vapaa-aikansa pääasiassa pärräten mönkijöillään ja leikkien pitkin maita ja mantuja.

Tilalla työskentelee myös bordercolliet Windy (s.-11) ja Pulu (Ihahhurja Be My Bambi, s.-15) ja laumanvartija estrelanvuoristokoira Hulda( Metkumutkan She`s the One,s. -14) sekä kissat Peto ja Anni.

Lemmikkien virkoja hoitavat tuotannosta siirtyneet suomenvuohet Lyydia ja Daim, sekä edellisten tyttäret Feta ja Fazeriina. Sisälemmikkejäkin on, maaorava ja kaksi marsua.

WP_20150609_015[1]

Farmi itsessään on lähes jokaisen lapinlahtelaisen tuntema Kaatrasalojen mansikkatila. Vuosikymmenten puurtaminen puutarhamarjojen kanssa, suoramyynti ja torikauppa tekivät tilan tunnetuksi laadusta ja luotettavuudesta. Kun eläkeikä lähestyi vanhaa isäntäparia, kohtasi yhden kaupunkilaistaustaisen äidin ja haja-asutusalueen kasvatti-isän toiveet ”kiva olis olla kotona kun lapset on pieniä” ja vanhan isännän ja emännän toive saada lisäaikaa tilan ylläpidolle. Kirjoitettiin kymmenen vuoden vuokrasopimus koko tilasta ja tämä sopi jokaiselle paremmin kuin hyvin. Tätä kirjoittaessa on seitsemän vuotta täynnä ja edelleen olemme kaikki oikein tyytyväisiä tähän Suomessa hieman epätavalliseen ratkaisuun(kuvaavaa on, että maaseututoimistossa ja oman alueen ELY-keskuksessa kukaan ei oikein tiennyt, kuinka säädökset menee, kun on kyse koko tilan vuokrasta, taidettiinpa joitain säännöksiä kirjoittaa uusiksikin.).

Tilaa ympäröi tätä nykyä valtion kustantama sähköistetty petoaita portteineen. Alueella liikkuu susia, ahmoja, karhuja ja ilveksiä, kolme viimeistä myös pesii. Taloja, joissa vielä nousee piipusta savu on neljän kilometrin säteellä vain kolme, ja aivan lähellä tilan reunaa alkaa yksityinen suojelualue ja laajat metsäiset korpi-alueet.

Jos kiinnostuit, esittelen oikein mielelläni tilaa ja tuotantosuuntaa. Ota rohkeasti yhteyttä.

Comments are closed